• "To breed means to select, Not just produce dogs"
  • Onze honden zijn onze trots!

Het sprookje "Ik ken mijn lijnen"

Ik heb genoeg van het lezen van berichten van fokkers die beweren dat vaardigheid, ervaring en het “kennen van mijn lijnen” hen in staat stelt om nauw verwante honden te combineren zonder consequenties, terwijl ze feitelijk Russische roulette spelen. Vroeg of laat, de uiteindelijke verliezer is de pup en de van verdriet gebroken familie waarbij de pup is opgegroeid.

Lees meer »

NVWA pakt illegale puppyhandel niet aan

De NVWA pakt illegale puppyhandel niet aan, zo concludeert House of Animals. Met het grootste gemak is House of Animals Investigations in staat om malafide handelaren en fokkers op te sporen, misstanden vast te leggen en daarna de confrontatie aan te gaan. Zoals bij de verkoper van veel te jonge puppy’s uit Oekraïne, die omgekat worden naar Europese pups.

Lees meer »

Popular Sire Syndrome

Het Popular Sire Syndrome is het probleem wat zich voordoet als fokkers en soms zelfs in korte tijd allemaal hun teef door dezelfde reu laten dekken. Populaire reuen worden veelvuldig gebruikt, terwijl er genoeg andere reuen zijn die helemaal niet worden gebruikt.

Lees meer »

Gezondheidscheck bij de hond die je zelf kunt uitvoeren

Het is verstandig om regelmatig je hond een gezondheidscontrole te geven. Niet ingewikkeld, gewoon een tiental punten nalopen terwijl je heerlijk met de hond aan het knuffelen bent. Door de check minimaal één keer per maand te doen kun je eventuele gezondheidsproblemen in een vroeg stadium opmerken.

Lees meer »

DISCLAIMER
Het is mogelijk dat geïnterviewden of auteurs in deze
blog artikelen een mening verkondigen die niet
overeenkomt met die van jou als lezer.
Valle Del Futuro benadrukt dat citaten in een
interview en/of artikel (“…”) de mening van de geïnterviewde

of auteur vertegenwoordigen en niet per definitie die van Valle Del Futuro.