Heupdysplasie zelf in de hand

Heupdysplasie (HD) is een aandoening die veel voorkomt bij honden, voornamelijk bij grotere hondenrassen. Dat het rasgebonden is wil zeggen dat er een genetische factor in zit, toch is het ondanks wat veel mensen denken niet 100% aan erfelijkheid te wijten of het tot uiting komt.

Lees meer »

Gedragsproblemen hond erfelijk

Predispositie of erfelijke aanleg bv angst, agressie, prikkelbaarheid. Het karakter van de hond wordt bepaald door 2 factoren: de genen die hij/zij van de ouders meekrijgt en de omgevingsfactoren of maw de opvoeding en prikkels waaraan de pup wordt blootgesteld.

Lees meer »

Rashond aanschaffen: hier moet je op letten

Honden zijn om veel redenen één van de populairste huisdiersoorten wereldwijd. Ze zijn lief, aaibaar en luisteren goed. Maar de gezondheid van een hond is natuurlijk ook erg belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat rashonden kampen met erfelijke aandoeningen. Kassa legt uit waar je op moet letten als je een rashond wil aanschaffen.

Lees meer »

Het sprookje "Ik ken mijn lijnen"

Ik heb genoeg van het lezen van berichten van fokkers die beweren dat vaardigheid, ervaring en het “kennen van mijn lijnen” hen in staat stelt om nauw verwante honden te combineren zonder consequenties, terwijl ze feitelijk Russische roulette spelen. Vroeg of laat, de uiteindelijke verliezer is de pup en de van verdriet gebroken familie waarbij de pup is opgegroeid.

Lees meer »

NVWA pakt illegale puppyhandel niet aan

De NVWA pakt illegale puppyhandel niet aan, zo concludeert House of Animals. Met het grootste gemak is House of Animals Investigations in staat om malafide handelaren en fokkers op te sporen, misstanden vast te leggen en daarna de confrontatie aan te gaan. Zoals bij de verkoper van veel te jonge puppy’s uit Oekraïne, die omgekat worden naar Europese pups.

Lees meer »

Popular Sire Syndrome

Het Popular Sire Syndrome is het probleem wat zich voordoet als fokkers en soms zelfs in korte tijd allemaal hun teef door dezelfde reu laten dekken. Populaire reuen worden veelvuldig gebruikt, terwijl er genoeg andere reuen zijn die helemaal niet worden gebruikt.

Lees meer »

DISCLAIMER
Het is mogelijk dat geïnterviewden of auteurs in deze
blog artikelen een mening verkondigen die niet
overeenkomt met die van jou als lezer.
Valle Del Futuro benadrukt dat citaten in een
interview en/of artikel (“…”) de mening van de geïnterviewde

of auteur vertegenwoordigen en niet per definitie die van Valle Del Futuro.