Puppy BLOG | Donna & Attila

Gepubliceerd op 30 juni 2023 om 11:58

Na ruim 1.5 jaar geen pups gehad te hebben in onze kennel is het over een kleine vier weken eindelijk zo ver!

Op 29 Juni hebben we een dracht echo laten maken van Donna. Er zijn minimaal zeven pups geteld. 

 

In deze BLOG zullen wij u de komende weken weer op de hoogte houden van alles rondom de dracht, bevalling en de pups.

 

Op de echo is duidelijk een (bijna) volledig volgroeide pup te zien.

Donna Imma gaat pups krijgen! Dit filmpje van het echo onderzoek is echt leuk om even te bekijken!

De pups zijn super beweeglijk in de buik.(het beeld beweegt ook door het hijgen van mama terwijl ze op haar rug ligt).

Je ziet duidelijk de kloppende hartjes, ook de ribjes en af en toe een pootje zul je ongetwijfeld herkennen. Veel kijkplezier! 


01-07-2023

 

De dracht van dag tot dag

Hieronder kunt u het verloop van de dracht zien van dag tot dag.

 

Drachtkalender hond

De dracht van dag tot dag

 

Eerste week

De dekking. De spermatozoïden wandelen door de baarmoederhals. Om de kans van een bevruchting te vergroten, kan de dekking binnen 48 uur herhaald worden. Na de dekking gaan de bloedingen gewoon door.

Dag 1:

Het sperma gaat naar de eileiders. Het sperma blijft in de teef een tijdlang goed. Bij zoogdieren is het relatief kort (ca 24 uur).

Dag 2/3:

Het sperma bereikt de eileiders op zoek naar rijpe eicellen.

Dag 3/4

De bevruchting vindt plaats in de eileiders, die de baarmoeder verbindt met de eierstokken.

Dag 5/7

De bevruchte eicellen migreren door de eileiders naar de baarmoederhoorns. Die migratie blijft aan de gang, tot elke bevruchte eicel een goed
plekje in de baarmoederhoorns heeft gevonden.

 

Tweede week

Dag 8/12

De eitjes groeien tot blastocyten (kiemblazen).

Dag 12/14 

De blastocyten bereiken de baarmoeder.

 

Derde week

De teef toont een opvallende behoefte aan slaap en zoekt, voornamelijk in de zonarme tijd, een zonnige plek om te liggen. De teef kan last van ochtendmisselijkheid hebben. De baarmoeder neemt de voeding van de embryo’s over. Ze kan daardoor slijm en/of gal braken, een teken dat haar stofwisseling zich aan de gewijzigde omstandigheden aanpast. Voer daarom kleine hoeveelheden aan haar, of laat de dierenarts een middel voorschrijven om de baarmoeder tot rust te laten komen. Sommige teven eten vanaf dag 20 helemaal niets, of zeer weinig. Na enige tijd gaan ze weer eten. Teven zijn nu ook zeer aanhankelijk.

Dag 15/17 

De blastocyten zoeken een geschikt plekje in de baarmoederwand.

Dag 19

De blastocyten nestelen zich in de baarmoederwand en vormen de embronale blazen.

Dag 21

De tepels worden aan de basis wat roder en kunnen iets groter worden.
Een embryo van ongeveer 21 dagen oud

 

Vierde week

Dag 22

De teef verliest doorzichtig slijm uit de vulva. Dit is een garantie dat ze drachtig is. Alle bovenstaande kenmerken komen ook bij schijndracht voor. Maar schijndrachtige teven hebben nooit deze uitvloeiing.

Dag 23

De embryo’s zijn zichtbaar. De hartslag kan vastgesteld worden. Inspannende activiteiten moeten nu gemeden worden. De eiwitten in het voer kunnen verhoogd worden (door bijv. pup- of sportvoer te geven). En meerdere (kleinere) maaltijden per dag geven.

Dag 24

De belangrijkste organen zullen zich ontwikkelen. Door middel van een echografie kan worden vastgesteld hoe het met de vruchten gesteld is. Bespreek wel de mogelijke risico’s met de dierenarts.

Dag 25/28

De ogen en zenuwbanen zijn aangelegd en er wordt een begin gemaakt van de organen. In dit stadium zijn de embryo’s zeer gevoelig voor afwijkingen.

Dag 26/30

Dit is het beste tijdstip om aan de hand van de hartslag de dracht te diagnosticeren. De vruchten zijn ongeveer zo groot als een walnoot en gelijkmatig in de uterus (baarmoeder) verdeeld.

 

Vijfde week

De teef trekt de benen niet meer op, want het gewicht gaat toenemen en de pups gaan zich draaien. De teef wordt dikker, dat begint vlak achter de ribben. De hartslag van de pups is niet langer hoorbaar omdat de hoeveelheid vruchtwater toeneemt.

Dag 29

Tanden, snorharen en nagels beginnen zich te ontwikkelen.

Dag 31

De teef gaat weer gewoon eten. Waak echter voor overgewicht.

Dag 32

De foetus is nu volledig ontwikkeld tot een miniatuurhondje.

Dag 33/35

De aanmaak van de organen is afgesloten. Hoofd en romp zijn zichtbaar. Het geslacht is bepaald. De haarkleur begint zich te ontwikkelen.

Dag 36/42

De hartslag van de pups is nu met een stethoscoop te horen. De tepels worden donkerder en zwellen op. De pups zijn nu gemakkelijk te voelen.

 

Zesde week

Laat de teef alvast aan de werpkist wennen en haar desnoods in laten slapen. Verhoog het aantal maaltijden per dag, maar let weer op dat ze niet te veel aankomt.

Dag 43/46

De tepels worden donkerder en zwellen op.
Het ontwikkelen van de organen is klaar en de embryo’s / welpen zien er nu als kleine hondjes uit. Kop en romp zijn te onderscheiden van elkaar. Het geslacht is bepaald en de huidskleur begint zich nu te ontwikkelen. Je kunt nu met een stethoscoop de hartslag horen van de pup. De tepels van de teef worden nu donkerder en zwellen op. Het is heel gemakkelijk om de pups nu te voelen.

Dag 47/48

Het teefje spendeert nu mee tijd aan zelfverzorging. Tepels en buitenste schaamlippen kunnen voorzichtig schoongemaakt worden.

 

Zevende week

De teef wil niet meer wild met andere honden spelen. Door een röntgenfoto kan zeer exact het aantal pups bepaald worden. Echter, alleen als er gegronde redenen zijn moet men hiertoe overgaan. Anders is het een onnodige belasting voor de teef. Vanaf nu is het raadzaam iedere dag de temperatuur (anaal) op te nemen en te noteren.

Dag 49

De skeletten van de pups beginnen steviger te worden. Aan de buikzijde kunnen de pups gevoeld worden, maar zijn moeilijk te tellen. De teef moet wel helemaal ontspannen zijn. De haren rond de tepels vallen uit.

Dag 50/51

De tepels zwellen nog meer op. De teef maakt zich ook steeds meer schoon.

Dag 52/55

Buik, tepels en buitenste schaamlippen kunnen met warm water schoongemaakt worden. Eventueel kan nog haar rond de tepels weggehaald worden om het voor de puppen gemakkelijker te maken de tepels te vinden.

 

Achtste week

De teef wordt onrustig en zoekt een plek om te bevallen. Zorg er dus voor dat de plaats waar ze moet bevallen zo aangenaam mogelijk is. Men kan kleine handdoeken of kranten in de werpkist leggen, zodat ze aan haar ‘nestbouw’ kan beginnen.

De teef heeft ook niet veel honger meer, omdat een groot gedeelte van de buikholte wordt ingenomen door de pups. Geef daarom meerdere kleine hoeveelheid voer per dag. Laat de dierenarts weten dat er een nest op komst is. Leg het ‘gereedschap’ al klaar wat eventueel nodig is voor de bevalling.

Dag 56/63

Er kan al melk uit de tepels komen.

Dag 58/63

Je kunt elke morgen de temperatuur opnemen. De normale temperatuur heb je al genoteerd. Als de temperatuur ± 1,5ᵒ tot 2ᵒ Celsius lager is, worden de pups binnen 24 uur geboren.

Dag 60/63

De afscheidingen uit de vagina kunnen schoongemaakt worden.

Dag 61/63

De teef heeft geen eetlust meer. Ze wordt rusteloos en begint haar ‘nest’ in orde te maken.

Dag 62/63

Temperatuur nu ’s morgens en ’s avonds. De teef wordt ongelukkig, rusteloos, loopt steeds heen en weer, loopt te hijgen en voelt zich zichtbaar niet lekker. Het kan zijn dat er al een witte uitvloeiing te zien is.

 

Negende week

Dag 63

Dit is de uitgerekende dag om te bevallen. Veel teven werpen tussen de 58ste en 64ste dag. Maar sommige teven bevallen pas op dag 66. Let goed op de teef, vooral als het te lang duurt. Vies ruikende of donkere uitvloeiing is een teken van alarm. Snel de dierenarts berichten, op z’n laatst de 66ste dag.

Er kan een hele grote of een dode pup voor de uitgang liggen. Dan is snel handelen geboden om het leven van moeder en kinderen te redden.

 


17-07-2023

 

Gisteren is Donna Imma weer op bezoek geweest bij ons.

Alle honden die in een gastgezin wonen komen regelmatig bij ons thuis op bezoek om gewend te blijven aan de omgeving, ons en de andere honden. Soms komen ze een dagje op bezoek, soms blijven ze een of meerdere nachtjes slapen, allemaal om ervoor te zorgen dat wanneer ze hierheen komen voor het fokprogramma ze zich zo comfortabel mogelijk voelen.

 

Donna begint nu een mooi buikje te krijgen wat passend is bij deze fase van de dracht. 

De pups zullen ongeveer rond 30 Juli worden geboren. Een week voor de uitgerekende datum zal Donna naar ons toekomen en vanaf dag 64  mag ze bevallen... spannend!

Er zijn nog enkele pups beschikbaar om te reserveren! 

Donna Imma begint al een mooi buikje te krijgen, passend bij deze fase van de dracht.

Ook de tepels zijn al flink opgezet en vanaf volgende week zal de melkproductie op gang komen.


26-07-2023

 

Gisteren (25 Juli) zijn er bij ons 10 gezonde pups geboren in de kleuren zwart & grijs!

De bevalling ging zeer vlot en de kersverse moeder donna imma heeft het super gedaan!

Er zijn nog enkele reutjes beschikbaar. De teefjes zijn allemaal al besproken!

Voor meer informatie graag contact opnemen!

De komende weken zullen wij in deze blog iedereen op de hoogte houden!

28-07-2023

Een stukje geschiedenis 

 

Omdat er over de pups en hun dagelijkse bezigheden nog niet veel meer te vertellen is dan dat ze allemaal goed drinken, goed groeien en dat het met mama Donna Imma allemaal prima gaat...

Leek het mij wel leuk om een stukje geschiedenis van de voorouders van dit nestje te laten zien.... op onderstaande foto's.

Hieraan kun je zien dat de voorouders van deze pups stuk voor stuk prachtige zeer Rastypische Cane Corso's zijn die eigenlijk in Nederland bijna niet ziet.

Bijna allemaal door ons zelf geïmporteerd. En bijna allemaal nog in ons eigendom! 

Xafira Di Casa Pretorian

(oma moeders kant)

Umbra Della Valle Degli Orsi Ali

(overgroot oma vaders kant)

Valle Del Futuro Angerfist

(opa vaders kant)

Cico Della Valle Degli Orsi Ali

(opa moeders kant)

Malena Della Valle Degli Orsi Ali

(oma vaders kant)

Jamal Della Valle Degli Orsi Ali

(overgroot opa vaders kant)

01-08-2023

 

Aangezien Donna Imma momenteel al het werk nog doet is het onze taak om (extra) goed voor haar te zorgen.

In deze fase is het belangrijk dat een teef voldoende voeding binnen krijgt voor de melkproductie. Om dit extra te stimuleren krijgt ze veel calcium rijk voer al dan niet aangevuld met calcium tabletten (vers vlees kvv & BARF) gisteren stonden er kippenkarkassen op het menu van Donna als ontbijt. 

Een zogende teef krijgt bij ons zoveel voer als ze zelf op kan. Dit betekend dat ze vijf keer een portie krijgt verdeeld over de dag en de gehele dag staat er een bak geperste hondenbrokken ter beschikking. En uiteraard voldoende vers drinkwater.

 

Goed bevleesde Kippenkarkassen (BARF) zijn erg goed voor een zogende teef.


Met de pups gaat ook alles voorspoedig, ze drinken en groeien goed.

Ze beginnen inmiddels al een beetje rond te waggelen. Wat ik zelf vrij vroeg vind voor deze leeftijd maar blijkbaar zijn ze er al aan toe.

De Cane Corso pups van Donna Imma & Attila even in de wasmand onder de warmtelamp tijdens het poetsen van de werpkist.

Moeder loopt ondertussen lekker rustig in de tuin rond te scharrelen. 


08-08-2023

De oogjes gaan open!

De oogjes van de pups gaan nu langzaam open...

Hun ogen gaan open na ongeveer 10-14 dagen, maar ze reageren nog niet op licht of beweging tot de overgangsperiode

(2-3 weken na de geboorte). 

Wanneer pups geboren worden horen ze een tijdje niets. Voelen en ruiken doen ze wel.

Tussen 10 en 15 dagen beginnen ze te horen.

Bij de geboorte liggen de oortjes ook plat naast het hoofdje.

Langzaam aan gaan de oortjes nu ook naar beneden hangen zoals het hoort.

 

Pups ruiken vanaf de geboorte. Het is op die manier dat ze de weg naar hun moeder vinden.

Op de tast zoeken ze dan de tepel op. Al vlug zijn ze de geur van hun mama en van hun broertjes en zusjes gewoon.

 

Het is ook belangrijk dat de naaste gezinsleden de pups al eens vastnemen en laten ruiken.

Zo worden ze ook gewend gemaakt met mensen (geur).

In deze fase mogen er uiteraard nog geen vreemden aan of bij de pups komen.

 

De eerste kennismakingen zijn inmiddels ook achter de rug,

Een aantal pups zijn al gereserveerd, door fijne leuke mensen en komende week staan er nog een aantal bezoekjes op de planning! 

 

Week twee in het leven van een pup is een spannende week: de pup begint te zien en te horen!

14-08-2023

 

Voor het eerst even naar buiten!

 

Vanmiddag zijn de pups voor het eerst even buiten geweest samen met Donna.

Aangezien het lekker weer is was de temperatuur ideaal om ze even een beetje te laten wennen aan een voor hun nieuwe wereld!

Alle pups zijn de eerste keer in een andere omgeving dan hun vertrouwde nest altijd onwennig. Ze houden zich dan laag bij de grond en roepen zo nu en dan om hun moeder. 

Het is altijd weer leuk om te zien hoe zich dat uiteindelijk ontwikkeld naar zelfverzekerde en de wereld onderzoekende bandieten! 

 

17-08-2023

 

tijd voor puppy melk!

 

De eerste weken van hun leven drinken pups uitsluitend moedermelk.

Deze melk is zeer voedzaam en energierijk.

Bovendien zitten in de eerste melk ook biest of colostrum genoemd.

Dit zorgt voor afweerstoffen die de pups gedurende hun eerste levensweken beschermen tegen verschillende ziektes.

 

De pups zijn inmiddels drie weekjes oud en dan is het hier tijd voor puppy melk!

Ze krijgen nu zo´n drie keer per dag puppy melk vanaf een bord. Dit doen we om ze alvast te laten wennen

om voedsel op te nemen vanuit een bord en later bakje. 

Maar ook om de teef alvast wat te ontlasten. De pups zullen vanaf dan ook iets minder bij haar gaan drinken.

Vanaf ongeveer vier weken krijgen ze naast moedermelk & puppy melk ook vaster voedsel in de vorm van vers vlees (kvv)

18-08-2023

 

Voor het eerst in de puppy "playground" buiten!

Vandaag was het een erg warme dag, een mooi moment om de "puppy playground" bij de pups te introduceren.

We zetten een hoek van de tuin af met panelen zodat de pups hun eigen veilige plekje hebben om overdag bij goed weer

ook lekker buiten te spelen, de boel te verkennen en zal het socialiseren en habitueren ook langzaam gaan beginnen.

Donna zit dan ook bij de pups al wil ze zo nu en dan ook even wat Quality time... 

Ook de puppymelk krijgen ze dan lekker buiten, scheelt een hoop schoonmaken :)

 

Er zijn nog vier reutjes beschikbaar! Voor meer informatie verzoeken wij u om contact op te nemen.

20-08-2023

 

Foto update!

 

Vandaag een foto update. 

22-08-2023

 

Het beloofd een zonnige dag te worden vandaag!

Ook vandaag beloofd het weer een zonovergoten dag te worden in Limburg.

Heerlijk weer voor de pups om wederom lekker buiten te zijn in de puppy playground.

Ze beginnen hier nu al langzaam aan gewend te raken en beginnen steeds meer te spelen met elkaar 

maar ook met de aangeboden speeltjes. Dit breiden we steeds wat uit zodat ze elke dag weer ander speelgoed

hebben om te ontdekken. 

We zijn ook begonnen om de pups elke dag iets nieuws te introduceren. Het is voor een puppy belangrijk

dat het goed gesocialiseerd en gehabitueerd word. Gisteren stond er rustige muziek op het programma en dit gaan we 

vandaag weer herhalen. In combinatie met in de ochtend lopen over het natte gras!

 

Ik zie bij veel andere fokkers dat de jonge pups vaak teveel gesocialiseerd worden, dit noemt men ook wel over socialiseren. 

Dit zijn vaak fokkers die roepen en helaas ook denken dat ze super goed bezig zijn! Helaas is niets minder waar.

 

Hoewel de bedoeling goed is, schuilt er een enorme valkuil achter.

De nadruk van het advies lijkt vaak te liggen op de hoeveelheid prikkels waaraan een hond zou moeten worden blootgesteld, terwijl de nadruk zou moeten liggen op de manier waarop pups aan prikkels worden blootgesteld.

 

Begrijp mij niet verkeerd, het is goed om een pup met diverse prikkels en situaties te socialiseren,

maar het is nog belangrijker dat dit op de juiste manier gebeurt.

Wanneer er namelijk geen rekening wordt gehouden met de belevingswereld van de pup zelf, dan kan het goedbedoelde ‘socialiseren’ dramatische gevolgen hebben voor het toekomstige gedrag van de pup. Dan ben je eigenlijk aan het traumatiseren! 

 

Blootstellen is niet hetzelfde als socialiseren

Wanneer een ervaring met een bepaalde prikkel in de belevenis van de pup onprettig is of misschien zelfs als bedreigend wordt ervaren, dan kan het ‘socialiseren pup’ onbedoeld omslaan in traumatiseren.

Dit kan gebeuren wanneer een pup niet in staat is om de onprettige prikkel zelfstandig uit de weg te gaan, of wanneer een pup niet voldoende de mogelijkheid krijgt om van een negatieve ervaring te herstellen.

 

Negatieve, zeer stressvolle ervaringen en ervaringen die angst opwekken, trekken een diep spoor in het toekomstige gedrag van honden. Honden die zoiets meemaken zullen er vervolgens alles aan doen om dergelijke prikkels uit de weg te gaan, of (vaak nog ongewenster) actief weg te jagen.

Denk aan een jonge hond die woest blaffend reageert op een tegemoetkomende groep honden, omdat de eerste ervaring met een groep volwassen honden angstaanjagend is geweest.

 

Het blootstellen aan prikkels kan dus ook dramatische en traumatische gevolgen hebben voor het socialiseren pup, met voor mensen ongewenst gedrag als gevolg.

 

Het is daarom van groot belang dat een pup tijdens de socialisatieperiode positieve (prettige, plezierige) of neutrale ervaringen opdoet met de prikkels waaraan hij/zij wordt blootgesteld, om toekomstig probleemgedrag te voorkomen.

De juiste vorm van begeleiding door mensen speelt hierbij een cruciale rol.

Helaas begrijpen veel fokkers dit tot op de dag van vandaag niet en hebben veel van deze pups problemen in de toekomst!

 

Wanneer je rekening houdt met hondenwelzijn en je rekening houdt met de manier waarop jij de pup blootstelt aan diverse nieuwe prikkels waarbij je met name de belevingswereld van de pup zelf in acht neemt, dan zal de socialisatie zo succesvol mogelijk kunnen verlopen.

 

Er staan vandaag ook weer twee kennismakingen op de planning met pottentiele geïnteresseerden! 

Het gaat nu snel met de pups...

23-08-2023

 

Update pups

 

Ook vandaag is het weer lekker weer voor de pups om de hele dag buiten te zijn en lekker te ontdekken.

Gisteren is er wederom een pup gereserveerd dit betekend dat er momenteel nog maar drie pups over zijn om te bespreken.

Komende Vrijdag staat er nog een kennismaking op de planning en volgende week komen er ook nog mensen

om kennis te maken. Dit betekend dat wanneer beide kennismakingen positief zijn er nog slechts 1 pup is om te reserveren.

Een specifieke pup wordt altijd gekozen in overleg met ons, op een leeftijd van 6 a 7 weken en wij hebben hierin ook het laatste woord. 

 

Het viel mij op dat verschillende mensen die hier kwamen kennismaken ook een bezoek gebracht hadden aan de wel bekende BROODFOKKER.

Heel fijn om te horen dat deze mensen na een bezoek aan deze fokker serieus geschrokken waren en de keuze gemaakt hebben om hier zeker niets te reserveren of te kopen! 

 

Bewustwording creëren van het feit dat zoveel honden houden en opsluiten in een schuur in hokken echt niet meer van deze tijd is.

En dat het fokken van honden een passie moet zijn, en geen fulltime inkomen door aan de lopende band pups te produceren.

Mensen die bij dit soort handelaren een pup kopen zijn net zo slecht en houden dit alleen maar in stand.

 

1. Hoeveel honden heeft de fokker, en in welk tijdsbestek zijn die er gekomen?

Een fokker die in een paar jaar tijd van één hond naar 8, 10, 12 of zelfs meer honden is uitgebreid klopt niet.

Als je zoveel honden hebt, kun je niet meer de individuele aandacht geven aan de hond.

Dan gaat het je niet meer om de hond, maar om andere zaken.

 

2. Hoeveel honden heeft de fokker in een gastgezin?

Het zal je waarschijnlijk meer dan verbazen…..Op websites wordt wel geschreven dat ze kleinschalig zijn en 2 of 3 honden hebben.

Maar als daar buiten beeld nog eens een aantal gastgezin-teven bij zitten kun je gaan rekenen.

Ik lees over fokkers die 10 of zelfs meer gastgezin-teven hebben. Een fok-product dus.

 

3. Hoeveel nesten heeft de fokker per jaar? En hoe socialiseert hij de pups?

Fokt een fokker 5+ nesten per jaar? Dan heeft dit niets meer te maken met het verbeteren van een ras.

Maar met het verbeteren van de bankrekening van de fokker.

 

Een nest begeleiden en pups goed socialiseren is 24/7 werk. Dat is niet te doen als er 10-20 of meer pups tegelijk zijn.

Dit kun je niet optimaal socialiseren.

Met een eenvoudig socialisatierondje rondom het huis ben je met 2 pups al gauw 20 minuten bezig.

Met 20 pups kost je dat 3 ½ uur. Niet te doen.

Dan kun je ’s middags ook niet nog eens iets anders individueel met een pupje gaan doen.

Massawerk is niet goed voor een optimale socialisatie. 10 pups in een auto stoppen om ze daarop te socialiseren is geen socialiseren maar confronteren.

 

VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE KOPER

 

Zijn alle fokkers verkeerd bezig? Nee zeker niet!!

Ik kom veel fokkers tegen die erg begaan zijn met hun moederhond en pups.

En die met hun hele hart en ziel hun nest begeleiden.

En er zijn ook fokkers die uit hun incidentele nestje een leuke teef bij vrienden plaatsen om daar toch nog een keertje een nestje mee te hebben. Maar er zit ook veel kaf onder het koren. 

 

Als koper wil je natuurlijk een leuke, lieve stabiele hond die 10+ jaar bij jou komt wonen.

Niemand zit te wachten op een angstige, nerveuze pup die niet kan dealen met de wereld om hem heen.

JIJ hebt dus de verantwoordelijkheid in de keuze waar je je pup koopt!

 

Spelen op het grasveld en tussendoor drinken bij moeder.

Lekker spelen en de wereld ontdekken!

Blijft toch spannend die nieuwe wereld!

25-08-2023

 

Op weg naar... Vast voedsel

Vanaf gisteren zijn we gestart met het geven van vast voedsel aan de pups, in de vorm van vers vlees (kvv) uiteraard ook verkrijgbaar via ons. www.specimal.nl

We beginnen altijd met de speciale puppy mix, deze is fijner gemalen en bevat als extra een vitamine premix toevoeging.

Ook staat vandaag een ontworming op de planning bij de pups. Iedere pup krijgt exact wat hij of zij nodig heeft op basis van het gewicht.

Over een dag of twee doen we dit bij Donna. 

Hier kan het beste een aantal dagen tussen zitten omdat de kans groot is dat de pups anders nog een extra dosis binnen krijgen

via de moedermelk. En een overdosis is uiteraard niet de bedoeling. 

 

Vandaag en morgen staan er nog kennismakingen gepland en mochten deze beide positief zijn dan hebben we nog slechts 1 reutje beschikbaar!

Mooi om te zien dat wij wederom zo van onze pups af zijn aan hele fijne mensen!

Die zich goed hebben ingelezen en realiseren waar ze aan beginnen..

Fijne dag allemaal ! 

29-08-2023

Foto update pups !

03-09-2023

Na regen... Komt zonneschijn !

 

Na een aantal dagen flinke regen is het vanaf gisteren weer droog weer in Limburg.

Als het regent kunnen de pups uiteraard nauwelijks buiten spelen.. Natuurlijk tussen de buien door laten we

ze toch even buiten.

Gelukkig was vandaag een droge, warme en zonnige dag en de pups hebben dan ook de hele dag lekker buiten gezeten,

en nog steeds zitten ze 

samen met Donna in het puppy verblijf in de tuin.

Ik heb weer een aantal leuke kiekjes kunnen maken van de pups :) 

video update

Vandaag hebben de pups wederom de hele dag lekker buiten gespeeld.

Ze hebben vandaag kennis gemaakt met de Agility tunnel en het puppy speel rek.

Bekijk op onderstaand filmpje wat ze ervan vonden...

08-09-2023

 

Attila op bezoek

 

Gisteren is Attila op bezoek geweest bij zijn kinderen. ;)

10-09-2023

 

Puppy Update!

 

Vandaag was het wederom een mooie dag voor de pups om de hele dag buiten te zijn.

Ze hebben in de ochtend heerlijk gespeeld op het grasveld. Ze vinden de agility tunnel echt geweldig om doorheen te rennen.

Verder zitten ze graag in de planten en maken deze graag stuk.  ;)

 

Morgen worden ze gewassen en ontwormd volgens schema.

Dinsdag komt de dierenarts om ze hun benodigde puppy enting te geven.

12-09-2023

 

Vandaag zijn de pups allemaal ingeënt 

 

Zo juist is de dierenarts geweest om alle pups te checken en te voorzien van hun vaccinatie.

Alle pups zijn gezond bevonden en ik kreeg een groot compliment over mooi dit nestje weer is en hoe

toegankelijk en open de pups zijn.

Vanmiddag worden ze wederom gewassen :) 

Later deze week komt de Raad van Beheer langs om de pups te chippen en een DNA swap van ze af te nemen.

En dan zit dit avontuur er alweer bijnaaaaa op...

 

Er zijn op dit moment nog drie pups beschikbaar maar er komen deze week nog twee gezinnen kijken naar de pups.  

Dat betekend dat mochten beide kennismakingen positief zijn (want dat is natuurlijk nog de vraag) dan hebben we nog een reutje over

Ik ben vrij kritisch en kieskeurig aan wie ik de pups toevertrouw en er zijn (net zoals bij de voorgaande nesten) de afgelopen weken verschillende mensen afgewezen om diverse redenen.

 

Deze kritische houding resulteert wel in fijne baasjes waar de honden ook nog allemaal wonen en dat ik niet elk jaar verschillende honden moet herplaatsen omdat de mensen toch niet geschikt zijn of dat de hond geen match is met het gezin of om maar wat te noemen de andere hond des huizes.

Dit is niet hoe een goede fokker werkt! 

 

Onderstaande foto's zijn van eergisteren en vandaag. Ik heb gisteren (en vandaag) ook foto's gemaakt met mijn camera echter dat is net wat meer werk om deze te uploaden, bewerken en plaatsen dan foto's gemaakt met mijn telefoon. Deze foto's probeer ik

vanavond of morgen nog te plaatsen. 

13-09-2023

 

Foto update!

 

Zoals beloofd de foto´s gemaakt met de camera van afgelopen dagen.

Vandaag wederom een positieve kennismaking gehad met een ontzettend leuk en groot gezin.

Ik ben blij dat ook deze mensen de juiste keuze gemaakt hebben en een pup gereserveerd hebben bij ons en niet bij een broodfokker! 

 

Want zeg nou zelf.. wie koopt er nu een puppy van iemand die het anno 2023 nog normaal vind om honden massaal op te sluiten in een schuur in hokken. En waar de arme teven aan de lopende band pups moeten krijgen!

Dit is echt niet meer van deze tijd. En ik blijf hier ook voor waarschuwen. 

 

Hoeveel honden heeft de fokker?  +8 honden? Opgesloten in een schuur in hokken?

Heeft de fokker meerdere nesten tegelijk? Of zelfs nog pups op "voorraad" van een ouder nest?

Dan heb je echt te maken met een BROODFOKKER, Koop hier alsjeblieft geen puppy,

ook niet om het arme dier te "redden" want alleen zo hou je het in stand.

 

Ga je kennismaken en of kijken voor een pup?  Kijk waar het dier gehuisvest is.

Zie je een schuur op het terrein, vraag of je daar eens binnen mag kijken! 

Vraag ook eens of je mag kijken hoe ALLE volwassen honden gehuisvest zijn en kijk goed naar hun gedrag ten opzichte van de andere honden.

16-09-2023

 

Stamboom namen van de pups

 

 

Vanmiddag wederom een zeer positieve kennismaking gehad. Ook deze mensen gaven aan dat ze juist opzoek waren naar

een huiselijke fokker. En vooral geen "fokker" die massaal honden in een schuur in hokken heeft zitten. En hier graag een stukje voor willen rijden.

Deze bewustwording vind ik een hele mooie ontwikkeling! En ik blijf mensen hier ook op attenderen en vooral waarschuwen!

 

Ik ben tot nu toe zeer blij met alle leuke en fijne mensen die (bewust) voor een pup van onze kennel gekozen hebben.

Inmiddels weet (bijna) iedereen welke pup ze toegewezen hebben gekregen.

Morgen staat er nog een bezoek op de planning. Met deze mensen ga ik de keuze nog maken/bespreken.

Daarna weten we ook welke pup nog een fijne baas zoekt...

Er is nog een reutje beschikbaar om te reserveren, welke dat is weet ik pas morgen middag.

 

Hieronder alvast de stamboom namen van de pups.

 

Teefje:

Valle Del Futuro Imma Donna

 

Reutjes:

Valle Del Futuro Ivar (krijger)

Valle Del Futuro Igor

Valle Del Futuro Iggy

Valle Del Futuro Italo (uit Italie)

Valle Del Futuro Ichiro (eerst geborene)

Valle Del Futuro Ignacio (levendig)

Valle Del Futuro Ivan (met goddelijke zegen)

 

20-09-2023

 

En toen waren er nog maar 4 cane corso pups....

 

De afgelopen dagen zijn bijna alle pups vertrokken naar hun for ever home!

Een reutje blijft nog iets langer, en een reutje is nog beschikbaar. 

Komend weekend staat er een kennismaking op de planning zodat hopelijk ook het laatste reutje zijn perfecte baasje(s) gevonden heeft!

Het teefje Imma Donna (Amira) zal hier samen met haar broer (Italo) blijven wonen. Voor Italo zullen we uiteindelijk opzoek gaan naar een fijn gastgezin. Maar het komende half jaar zal hij hier blijven wonen samen met zn zusje.

 

Donna Imma zal komend weekend terug gaan naar haar baasjes en dan zit dit avontuur er weer op! 

Wij gaan de komende maanden genieten van een welverdiende rust, onze volwassen honden en de twee pups.

Eind dit jaar staat er nog een nestje op de planning, al moeten we daar nu nog even niet aan denken.

Het was weer ontzettend leuk en wat hebben we weer fijne baasjes gevonden voor onze pups maar het was ook deze keer weer onwijs veel werk en daar gaan we even lekker van bijkomen!

 

Dat betekend dat dit het laatste BLOG bericht was van deze Puppy BLOG! 

Via deze weg willen wij iedereen nogmaals bedanken voor de leuke kennismakingen, fijne gesprekken en natuurlijk het vertrouwen in onze Cane Corso kennel.

 

Italo & Imma Donna (middelste twee pups) zullen de kennel in de toekomst gaan versterken.

 

Opzoek naar een cane corso pup?

In onderstaand artikel vertellen wij wat een broodfokker of foute fokker is, hoe ze te werk gaan en laten wij u zien waar u op moet letten.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.