Xafira Di Casa Pretorian

Roepnaam: Xafira

Geboorte datum: 15-07-2016 / † 26-09-2022 †

Land van herkomst: Roemenië


Fokker: Cosmin Pretorian

Eigenaar: Rohan Geelhoed


HD uitslag: HDA


Ouders:

Crom Legenda Suduliu

(Ethan Di Casa Pretorian x Azzura Legenda Suduliu)

x

Lucille Di Casa Pretorian

(First Di Casa Pretorian x Carmindy Di Casa Pretorian)

Eind 2016 is Xafira de kennel komen versterken, ze is afkomstig van de kennel Di casa Pretorian uit Roemenie met wie ik samen werk.

Ik ben ontzettend blij dat ik ook bij deze fokker de kans heb gekregen een samenwerking aan te gaan. Alleen op deze manier krijg je een goede pup uit het buitenland. Normaal gesproken krijg je niet de beste pup uit het nest, de keuze van de fokker. 

Maar met een goede samenwerking is dit wel mogelijk!


Xafira is uitgegroeid tot een prachtige teef, heeft een van de beste (droge/strakke) hoofden van alle honden die in mijn bezit zijn. Zo kom je ze in Nederland zeker niet snel tegen, dit geeft meteen weer het belang aan van een goede samenwerking met een buitenlandse fokker.

Zonder deze mensen die je de gun factor geven ga je het als fokker in Nederland zeker niet redden op de lange termijn en zul je altijd op een laag niveau blijven fokken. Valle Del Futuro heeft dat vanaf het begin direct goed geregeld en daar gaan wij de komende jaren de vruchten van plukken!


Xafira heeft op 13 Juli 2019 haar eerste nest pups gekregen in combinatie met Cico Della Valle Degli Orsi Ali, er zijn in totaal zeven pups geboren.

Wij hebben Donna Imma aangehouden om de kennel in de toekomst te versterken.


In 2020 heeft Xafira haar tweede nestje pups gekregen in combinatie met Angerfist. Hier hebben wij geen pup vaan aangehouden. Deze combinatie in 2022 gepland om herhaald te worden... helaas is deze combinatie nooit meer herhaald omdat we Xafira hebben moeten laten inslapen op † 26-09-2022 † ze zat helemaal vol met kanker tumoren in de milt en hier was helaas niets meer aan te doen. Om de hond meer pijn te besparen is er besloten om haar in te laten slapen!

RIP Lieve "Fiera" dankjewel dat ik jou baasje mocht zijn en dankjewel voor de prachtige pups die je me geschonken hebt. Jij zult voor altijd voortleven in hun.