Chipper is geweest!

12-03-2022

Gisteren zijn de pups gechipt door de Raad van Beheer. Ook is er meteen een DNA swap afgenomen bij alle pups, deze wordt vergeleken met het DNA (wat al bekend is) van beide ouders. Op deze manier wordt geverifieerd of Eric & Mhysa ook daadwerkelijk de ouders van de pups zijn. Zodra dit onderzoek afgerond is ontvang ik de stambomen en het DNA certificaat van de pups.

Het verplicht chippen en registeren van puppy's is ingesteld om malafide en illegale hondenhandel aan te pakken. Alle pups moeten binnen zeven weken na de geboorte voorzien zijn van een chip. De koppeling van een chipnummer aan een puppy moet binnen 8 weken geregistreerd worden. Deze registratie gebeurt bij één van de door het Ministerie van Economische Zaken aangewezen databanken. Wij als fokker zijn hiervoor verantwoordelijk. Zodra de pups verkocht zijn, schrijf ik ze weer uit en zorg ik er samen met de nieuwe eigenaren voor dat de pup weer op de juiste manier opnieuw geregistreerd wordt 

Waar zit de chip van een pup?

De chip wordt met behulp van een injectienaald tussen de schouderbladen of links van de hals van een pup ingebracht. Een chip kan zich soms onderhuids verplaatsen. Dit is meestal niet verder dan twee centimeter van de oorspronkelijke inbrengplaats. Chiplezers zijn zo ingesteld dat ze dan de chip nog steeds kunnen uitlezen.