Cane Corso Puppy Pagina 

Wij hebben geen pups beschikbaar!


Planning 2022

U kunt zich inschrijven op de belangstellenden lijst voor onderstaande combinaties.

Een plek op de lijst is pas definitief na kennismaking!

Wij zijn erg zorgvuldig met het kiezen van onze pup kopers.
Mocht ik geen goed gevoel hebben bij een eerste kennismaking houdt het helaas op.

Houdt er rekening mee dat wanneer er in onze kennel pups geboren worden deze vrijwel altijd allemaal al gereserveerd zijn, vooraf inschrijven voorkomt teleurstellingen! 

Wij reserveren niet op kleur!Winter 2021/2022

Inschrijving: open 

Wachtlijst voor teefjes is bijna VOL - nog 1 plek beschikbaar!Umbra Della Valle Degli Orsi Ali

x

Eric Di Casa Pretorian
Voorjaar/Zomer 2022

Inschrijving: open
Voorjaar/Zomer 2022

Inschrijving: gesloten

Dit nest is een herhaal combinatie!

Er kan nog NIET worden ingeschreven voor deze combinatie tot na de dracht bevestiging !!


Zomer/Winter 2022 - Onder voorbehoud!

Inschrijving: gesloten 


THERE IS NO PSYCHIATRIST IN THE WORLD

LIKE A PUPPY LICKING YOUR FACE. 


Hoe gaan wij te werk ?!

U bent van harte welkom om vooraf kennis te komen maken.

Wij werken alleen op afspraak. Na het maken van een afspraak bent u welkom om te komen kijken naar onze pups en volwassen honden. Wanneer u van tevoren bij een ander bent gaan kijken naar pups bent u even niet welkom bij ons.

Wij besteden veel aandacht en zorg aan onze pups. Jonge pups zijn gevoelig voor nieuwe dingen. Ze zijn netjes gevaccineerd maar dat is geen garantie dat de pups tegen alles beschermd zullen zijn. Het laatste wat we willen is dat onze pups iets van u meekrijgen wat u bij een andere hondenkennel of hondenhandelaar heeft opgepikt.

U bent natuurlijk vrij om ook andere kennels te bezoeken maar wij hanteren een wacht tijd van ongeveer een week voordat u bij ons welkom bent als u een andere kennel heeft bezocht. Dit in verband met insleep van ziekte!


Bij het maken van de combinatie van de ouderdieren kijken we niet alleen naar het uiterlijk, maar zeker ook naar karakter, gezondheid, inteelt % en de voorouders (lijn) waaruit beide ouder dieren komen.  Alle combinaties zijn vooraf goed doordacht.

De ouderdieren zijn gecontroleerd door een specialist op diverse (erfelijke) aandoeningen. Wij laten onze eigen honden ingezet voor de fokkerij officieel (!) rontgenen bij Ani Cura in Eersel. En bij voorkeur door Maarten Kappen zelf.


Gezond en zelfverzekerd de wijde wereld in...

Na de geboorte van de jonge hondjes blijven de moeder en haar pups zo'n 8 a 9 weken bij elkaar.

Tijdens deze weken werken we, zoals gezegd, aan de socialisatie van de pups en start ook direct hun medische verzorging.

Ze worden 2 tot 3 maal ontwormt en de nageltjes worden meermaals geknipt. Vervolgens kijkt de dierenarts na 6 á 7 weken of ze helemaal gezond zijn en geeft ze de eerste inenting...

Omdat onze pups allemaal een stamboom hebben, komt de Raad van Beheer langs om de pups te chippen en een DNA-swap af te nemen.

Zodra de pups de leeftijd van 6 weken hebben bereikt zal de keuze dag bij ons gehouden worden en kan de keuze voor een specifieke pup gemaakt worden. Natuurlijk bent u van harte welkom om vooraf alvast op (puppy) bezoek te komen.


Gewapend met hun paspoort, chip en puppy-pakket zijn de jonge hondjes er na 8 a 9 weken helemaal klaar voor om met hun nieuwe baasjes gezond en wel de wijde wereld in te trekken. (wanneer u in het buitenland woont is het met 15 weken)  Onze pups gaan de hele wereld over van België tot de Filipijnen (Manilla).


Alle pups worden verkocht met FCI stamboom, paspoort, microchip, koop contract, entingen, ontworming, DNA profiel de pups worden volledig gesocialiseerd en groeien op in huiselijke kring.
De werpkist staat in de woonkamer zodat de pups alvast kunnen wennen aan bepaalde geluiden.
Ook zullen ze wanneer ze wat ouder zijn kennis maken met de rest van onze roedel, andere mensen en dieren etc..


Zoals u opzoek bent naar de beste fokker, zijn wij zijn natuurlijk altijd opzoek naar de beste baasjes voor onze honden, u zult dan ook eerst kennis met ons dienen te maken voordat u op de wacht lijst komt te staan.
Wanneer ons gevoel niet goed is om welke reden dan ook of wanneer wij van mening zijn dat het ras niet bij u past zullen wij u geen pup verkopen. U zult niet de eerste zijn die wij teleur moeten stellen.

De keuze voor een specifieke pup zullen wij altijd samen met u maken.

Wij zullen altijd met u mee denken en kijken welke pup qua karakter het beste bij u en uw levens style past.

Ook na de aankoop blijven wij altijd tot uw beschikking voor vragen en hulp!

Wij reserveren niet op kleur en onze pups worden niet gecoupeerd, en wij kunnen u daar ook niet verder bij helpen!


Samen eigenaar van een hond...

Wellicht heeft u nooit eerder van de term "co-owner" gehoord, maar dit betekent letterlijk vertaald: "mede-eigenaar" en vrij vertaald: "gastgezin"

Als je je als fokker verantwoord wil bezighouden met het fokken van rashonden met rasverbetering als voorwaarde, zonder dat daarbij op enig moment het welzijn van de honden in het geding komt, heb je natuurlijk wel meerdere honden nodig om mooie vrije bloedlijnen met elkaar te kunnen combineren.

Werken met gastgezinnen, de zogenaamde co-owners, heeft als grootste voordeel voor de honden, dat het aantal honden dat bij elkaar woont zeer wordt beperkt.

Daardoor leeft elke hond (die toch geschikt en uitgekozen is om mee te doen met ons fokprogramma) gewoon als huishond in een gezin.

Dus geen grote groepen bij elkaar en de daarbij behorende kennelhuisvesting en stress, maar gewoon als speelkameraadje en volwaardig lid van een gezin als huishond.


Hoe gaat dat dan in de praktijk?
Wanneer een pup geschikt (b)lijkt voor de fok gaan wij op zoek naar een liefdevol en geschikt gastgezin om de pup daar te plaatsen.

Of de pup inderdaad geschikt is gaat pas blijken als het hondje opgroeit en de nodige gezondheids-onderzoeken zijn gedaan.

We hanteren uiteraard de richtlijnen van de Raad van Beheer die o.a. aangeeft dat een teefje maximaal 5 nestjes gedurende haar leven mag krijgen en een reu maximaal 10 dekkingen gedurende zijn leven mag doen. Het is niet te zeggen dat iedere hond ook altijd maximaal zal worden ingezet, daar wij fokken ter verbetering en niet ter vermenigvuldiging van het ras.


Een eerste nestje wordt, afhankelijk van de loopsheid en praktische mogelijkheden, ingepland als het teefje rond de 2 jaar oud is.

Als een co-owner teefje drachtig is komt zij ruim een week voor de uitgerekende datum bij ons in Heerlen waar de kraamkamer ingericht is en alle benodigdheden voor de bevalling en verzorging van moeder en pups al klaarstaan.

Omdat de honden ons goed kennen uit de puppen tijd voelt ook de aanstaande mama zich heel snel weer thuis op de plek waar ze zelf geboren is.

Na de bevalling blijven moeder en haar kroost 8 a 9 weken bij elkaar tot de kleintjes groot genoeg zijn om naar hun nieuwe baasjes te gaan.

Ook mama gaat dan weer terug naar haar eigen baasjes.

De co-owner is ten alle tijde welkom in Heerlen om mama en haar kinderen te bezoeken en knuffelen.

De bijzondere kosten die gepaard gaan met een hond waar mee gefokt wordt, zoals (medische) keuringen zijn voor de fokker.

De kosten die gemaakt worden als huishond, zoals vaccinaties en de dagelijkse verzorging zijn voor de co-owner.

Een en ander staat uiteraard in een co-ownercontract. Als co-owner ben je dus (als je dat wil) nauw betrokken bij het wonder van zwangerschap, bevalling en pups.

Vanaf de geboorte tot aan 8 weken, zonder daarvoor de verantwoording te hoeven nemen.


Ook is een beperkt co-ownerschap bespreekbaar. Dit betekent kort gezegd: een reductie op de aanschafprijs en een beperking in het aantal nestjes of in geval van een reu beperking van het aantal dekkingen.

Ook zullen bepaalde reu pups enkel onder fokkers voorwaarden worden verkocht. (exclusieve dek garantie voor de fokker in de toekomst)


Meer informatie over gast gezin worden kunt u hier terug vinden!

U bent alvast van harte welkom om kennis te komen maken met ons en onze honden!
Open brief aan alle ( en toekomstige ) puppykopers;

Je moet ons hebben bezocht voordat je je hond naar huis bracht. Je hebt ons veel vragen gesteld, waar we naar alle eerlijkheid antwoord op hebben gegeven. We hebben u ook veel vragen gesteld en geprobeerd u zo goed mogelijk te leren kennen. We hebben uitgelegd hoe de hond moet worden verzorgd, gevoed en gehouden. We hebben je ook verteld dat contact met onze puppies altijd belangrijk zal zijn en dat we ons verantwoordelijk voelen voor al onze hondjes.

- waarom? waarom? Omdat we van onze puppy ' s houden!

Ze hebben hun eerste adem in onze handen uitgeblazen, we hebben gevreesd voor een teder leven, weinig slaap gehad en ervoor gezorgd dat onze puppies de beste start hebben op weg naar een grote en gezonde hond. De moeder van je hond is ons geliefde familielid, soms de vader, en we hebben deze met alle zorgvuldigheid gecombineerd en dat heeft er toe geleid dat deze twee de ouders van je hond zijn.

Dit is omdat we van onze honden houden.

We zeggen niet veel als je zegt dat je hond plotseling niet meer van zijn eten houdt en elke maaltijd kan verdragen zonder te klagen. We klagen ook niet als u onze raad vraagt, maar probeer ons ook op de hoogte te houden als u geen raad nodig heeft.

Omdat we nog steeds van ze houden.

We kijken uit naar elke foto, elke boodschap en elke oproep, zelfs na jaren.

Omdat we nog steeds van onze honden houden.

We zijn geen fokker geworden omdat we ons verveelden, we nemen dit allemaal op ons omdat we van dit ras houden en omdat we je een droom gunnen, een droom van een hond.

Mooie vriendschappen komen op dit pad, we willen het nooit missen.

Helaas zijn er ook de anderen die gewoon verdwijnen uit ons leven alsof ze vergeten waren dat WIJ de fokkers waren van HUN pup waar ze ooit hun hart aan verkochten!!