Cane Corso Fokker Valle Del Futuro

"To breed means to select, Not just produce dogs"

Wij zijn in het bezit van het vakbekwaamheidsdiploma Besluit Houders van Dieren - honden & katten.

De geschiedenis van ......  mijn liefde voor dit geweldige ras

Valle del futuro betekent "vallei van de toekomst" dit omdat onze kennel gevestigd is in het prachtige heuvel landschap van Zuid Limburg en omdat wij uitsluitend fokken ter verbetering van het ras en niet ter vermenigvuldiging van het ras. Wij hebben slechts enkele nesten per jaar beschikbaar.  Wij fokken gemiddeld twee a drie nestjes per jaar. Het gaat ons immers om de kwaliteit en niet om de hoeveelheid pups die gefokt worden. 

Wij werken uitsluitend samen met top kennels bij voorkeur uit het buitenland, die op een verantwoorde wijze ras typische pups weten te fokken. Naast het uiterlijk selecteren wij ook op gezondheid en verwantschap. Een Cane corso pup kan wel mooi zijn maar als de gezondheid niet in orde is heeft u daar helemaal niets aan. Daarom doen wij bij onze ouderdieren alle mogelijke gezondheidsonderzoeken en verdiepen wij ons in de verwantschap van de ouders. Teveel verwantschap kan leiden tot erfelijke gebreken en dat besparen wij u liever.

In 2021 gaan wij voor het eerst starten met het testen van onze honden op DNA niveau met Embark. 

Met name het COI (inteelt coëfficiënt) is hierin van groot belang. Dit is op DNA niveau vaak veel hoger dan je zou denken.


In December 2020 ben ik geslaagd voor de opleiding "Besluit houders van Dieren - Honden en katten"  op het Aeres college in Barneveld. 

Dit diploma is per 1 Juli 2020 verplicht voor iedereen die hobbymatig of bedrijfsmatig met dieren bezig is!

Mede door mijn opleiding in Barneveld en de onderwerpen die daar aan bod gekomen zijn is mijn interesse gewekt om mezelf te specialiseren in honden gedrag. Een hond kan natuurlijk niet praten en communiceert door middel van zijn lichaamstaal. Aan de houding van je hond kun je aflezen hoe hij/zij zicht voelt op dat moment, dit wordt ook wel hondengedrag genoemd. Besef dat een hond een hond is en geen mens. 

Een hond heeft hondse eigenschappen en behoeften en dient te leren hoe het reilt en zeilt in een mensenhuishouden. Als je je hond dat niet leert, dan kan hij zich natuurlijk ook nooit aanpassen en dan kan hij voor jou ongewenst gedrag gaan vertonen.

Bedenk goed dat dit heel relatief is. Wat jij als een gedragsprobleem ervaart bij jouw hond, is voor een andere hondeneigenaar helemaal geen probleem.  

Ook verschilt het van ras tot ras wat het karakter en de behoeften zijn van de hond. Deze zijn namelijk vaak genetisch vastgelegd en horen bij dat ras. Sommige rassen zijn bijvoorbeeld minder op mensen gericht. Andere rassen bezitten behoorlijk veel temperament en weer andere rassen worden als eigenwijs bestempeld.


Vanzelfsprekend bent u van harte welkom om op afspraak de kennel te bezoeken en kennis te maken met ons en onze honden.

Houdt er aub wel rekening mee dat de meeste van onze honden permanent in een gastgezin wonen en dus niet (altijd) allemaal hier aanwezig zijn !


Zo vader... Zo zoon! :)


Voedings advies

Naast de kennel hebben wij ook een webwinkel gespecialiseerd in:

Gezonde en natuurlijke Hondenvoeding, Diepvriesvoeding (kvv) & Gedroogde snacks.

De webshop kunt u terug vinden via onderstaande link:

https://www.specimal.nl

Wij geven u graag persoonlijk advies over welke voeding het best geschikt is voor uw hond!?


Overzicht van alle door mij afgeronde cursussen , seminars/lezingen en opleidingen.

In December 2020 ben ik geslaagd voor de opleiding Besluit houders van dieren Honden en Katten. Dit diploma is per 1 Juli 2020 verplicht voor iedereen die hobbymatig of bedrijfsmatig met dieren bezig is!Liefdevol en op verantwoorde wijze gefokte Cane Corso´s.

Onze honden zijn onze trots! 


Stamhouder van Valle Del Futuro Cane Corso Kennel

Mhysa - Umbra Della Valle Degli Orsi Ali

"Corona puppy shoppers!" 

Beste aspirant puppy kopers, Wij begrijpen hoe vervelend het is als uw zoektocht bij diverse kennels op het moment niet veel oplevert.

Door Corona is er een bijzondere - nee absurde - stijging in de vraag naar puppy's.

Een fatsoenlijke fokker zal zich hier weinig van aantrekken. Wij gaan onze honden niet meer nesten laten krijgen alleen om aan deze (absurde) aanvragen te voldoen.

Het zijn geen broodjes die we op bestelling even in de oven kunnen bakken voor u.

Ja dat is vervelend voor u, nu u in deze eenzame tijden op zoek bent naar een maatje. Maar bekijk het ook eens van onze kant: het is al moeilijk uit aspirant kopers de serieuze mensen te filteren, die niet alleen een schattige pup willen, maar ook weten dat die schattigheid maar enkele weken duurt en daarna zo'n 12 jaar verzorging nodig heeft.

Ook als u op vakantie wilt, een baby krijgt, gaat verhuizen, hoge dierenarts rekeningen enz.

Bedenk eerst of u ook een puppy had willen kopen als u nu niet in uw home-office zou zitten? Als het antwoord ja is, vraag uzelf dan hoe belangrijk het is of u vandaag een puppy krijgt, of misschien enkele maanden moet wachten?Geen tijd om te wachten? Lees niet verder.

Tijd om te wachten? Vraag of u op de belangstellenden lijst van een fokker mag.

Vanaf de dekking duurt het 8 weken voordat er pups zijn en dan nog minimaal 8 weken voor u ze mee naar huis mag nemen. Te lang? Stop met lezen.

Te lang maar toch nieuwsgierig genoeg om door te lezen? Dan komen de dingen die aspirant kopers gebruiken om hun zin te krijgen, met name: marktplaats.

Ja, daar vind je altijd wel iets. € 1000,- voor zogenaamde look a like pups waarvan een van de ouders een stamboom heeft. Mogen met 6 weken weg. Als je de enting zelf doet gaat er nog € 60,- vanaf.

Ik zeg DOEN! 

Of pups die uit het buitenland naar hier zijn gehaald om het gat in de markt te vullen. Altijd leuk zo'n entingenboekje wat je niet kunt lezen. 8 weken oud uiteraard, want dan zijn ze schattiger en natuurlijk hebben ze met 6 weken al alle entingen gehad, inclusief rabiës. 

Maakt niet uit? U gaat zelf wel naar de dierenarts? Hoe vaak? Hoe lang? En tot welk bedrag?

U hoeft geen stamboom? Niet zeuren dan over afwijkingen.

U koopt een zieke pup omdat u bang bent dat het anders dood gaat bij de verkoper? Héél verstandig, zo heeft de verkoper weer ruimte voor de volgende lading.

Ik kan nog uren doorgaan, maar het punt is, als u een echt serieuze koper bent, neemt u de tijd én zoekt u naar een echt serieuze fokker. Zo simpel is het.

Ja op het moment is het aanbod lager dan de vraag, maar wees gerust over enkele maanden als Corona voorbij is, zitten de asielen weer vol met honden!


Contact

Adres:

Kapelweg 35

6415 RJ Heerlen - Limburg


Telefoon:

+31(0)684906801

E-mailadres:

Valledelfuturo@hotmail.com

"To breed means to select, Not just produce dogs" S. Gandolfi Il Cane Corso.