Valle Del Futuro

"To breed means to select, Not just produce dogs"


De geschiedenis van ......  mijn liefde voor dit geweldige ras

Valle del futuro betekent "vallei van de toekomst" dit omdat onze kennel gevestigd is in het prachtige heuvel landschap van Zuid Limburg en omdat wij uitsluitend fokken ter verbetering van het ras en niet ter vermenigvuldiging van het ras. Wij fokken gemiddeld twee a drie nestjes per jaar. Wij zijn de Cane Corso fokker in Limburg.

In September 2020 start ik met de opleiding "Besluit houders van Dieren - Honden en katten"

Helaas is er momenteel een wachtlijst maar hier sta ik op!

Ik heb deze opleiding in het verleden al 2 jaar gevolgd op MBO BOL niveau 4 maar helaas nooit afgemaakt.


In 2008 kwam ik voor het eerst in aanraking met de Cane Corso. Ik maakte kennis met een fokker in Brabant die op dat moment een nestje Cane Corso's had liggen. Al snel was de keuze gevallen op een blauw reutje.... Rico

Na een aantal weken kwam Rico dan ook bij ons in huis wonen. Op dat moment was de liefde voor het ras beklonken en een aantal jaar later kwam de tweede Cane Corso (Sansa) in huis en de jaren die daar op volgde is de roedel flink uitgebreid en telt hij momenteel twaalf Cane Corso's (Rico, Cico, Mhysa, Xafira, Malena, Arcturius, Angerfist, Akya,  Creed of Chaos, Cersei Lannister, Donna Imma & Endymion) waarvan de laatste elf de kennel vertegenwoordigen.

Deze honden wonen hier of zijn onder gebracht bij een gast gezin.

Bij het maken van de combinatie van de ouderdieren kijken we niet alleen naar het uiterlijk, maar zeker ook naar karakter, gezondheid, inteelt % en de voorouders (lijn) waaruit beide ouder dieren komen.


Op deze website vind u alle informatie over dit geweldige ras, updates van de honden, geplande dekkingen & puppy info.

Vanzelfsprekend bent u van harte welkom om op afspraak de kennel te bezoeken en kennis te maken met ons en onze honden.

Ook is er voor iedereen die een Valle Del Futuro hond heeft een besloten Facebook groep waar enkel puppy kopers van Valle Del Futuro in zitten. In deze gezellige en informatieve groep kunnen foto's, ervaringen, verhalen etc gedeeld worden met elkaar.


Door mijn liefde voor de Cane Corso is het idee, samen met een aantal andere fokkers ontstaan om de Dutch Cane Corso Association (DCCA) op te richten. De DCCA is, na maanden voorbereiding, in februari 2019 officieel opgericht. De vereniging telt ruim 80 leden. Het bestuur en de commissies van de vereniging bestaan uit hele enthousiaste mensen die zich graag inzetten voor de gezondheid en het fokbeleid van de Cane Corso. 


Ik was naast een van de oprichters ook werkzaam als voorzitter van de vereniging. Hier ben ik  helaas na ruim een jaar mee gestopt omdat deze functie en de daarbij behorende taken niet meer te combineren zijn met mijn eigen bedrijf, de kennel, mijn honden en sinds kort het vaderschap waar ik me volledig op wil richten!! Mijn doel was het oprichten van een tweede betere rasvereniging in Nederland die niet bestaat uit corruptie, vriendjes en struisvogel politiek. En vooral een rasvereniging die zich inzet voor de gezondheid van de Cane Corso. Dat doel heb ik bereikt! 

En een team van enthousiaste mensen gaan dit nu voortzetten.  Hierin heb ik alle vertrouwen.

www.canecorsovereniging.nl
Voedings advies


Naast de kennel hebben wij ook een (web)winkel gespecialiseerd in:

Gezonde en natuurlijke Hondenvoeding, Diepvriesvoeding (kvv), Gedroogde snacks, Benches, Manden, Kussens, Puppy rennen.

De webshop kunt u terug vinden via onderstaande link:

https://www.specimal.nl

Wij geven u graag persoonlijk advies over welke voeding het best geschikt is voor uw hond!?

Neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op!Dutch Cane Corso Association

Cane Corso vereniging Nederland

Vereniging van én voor liefhebbers
van de Cane Corso Italiano

De Nederlandse Cane Corso vereniging Dutch Cane Corso Association (afgekort DCCA) is opgericht in 2019 en hiermee zijn we de jongste rasvereniging voor liefhebbers en fokkers van de Cane Corso in Nederland.
Onze vereniging is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging en er op gericht om fokkers en liefhebbers van het ras bij elkaar te brengen en de belangen van het ras Cane Corso Italiano -in de ruimste zin van het woord- te behartigen.

De DCCA is een jonge vereniging, o.a opgericht met het doel om de specifieke ras eigenschappen van de Cane Corso - temperament, will-to-please en conformatie - te bewaken, het streven naar het behoud en de verbetering van de conformiteit aan de rasstandaard, zonder daarbij in te leveren op gezondheid in het algemeen en het voorkomen en bestrijden van erfelijke gebreken.
Wanneer u een Cane Corso (pup) wilt aanschaffen verwijzen wij u graag naar de bij onze vereniging aangesloten professionele fokkers.Stamhouder van Valle Del Futuro Cane Corso Kennel

Mhysa - Umbra Della Valle Degli Orsi Ali

Contact

Adres:

Kapelweg 35

6415 RJ Heerlen - Limburg


Telefoon:

+31(0)684906801

E-mailadres:

Valledelfuturo@Hotmail.com

"To breed means to select, Not just produce dogs" S. Gandolfi Il Cane Corso.