Cane Corso Fokker Valle Del Futuro

"To breed means to select, Not just produce dogs"

Wij zijn in het bezit van het vakbekwaamheidsdiploma Besluit Houders van Dieren - honden & katten.

De geschiedenis van ......  mijn liefde voor dit geweldige ras

Valle del futuro betekent "vallei van de toekomst" dit omdat onze kennel gevestigd is in het prachtige heuvel landschap van Zuid Limburg en omdat wij uitsluitend fokken ter verbetering van het ras en niet ter vermenigvuldiging van het ras. Wij hebben slechts enkele nesten per jaar beschikbaar.  

Wij fokken gemiddeld twee a drie nestjes per jaar. Het gaat ons immers om de kwaliteit en dierenwelzijn en niet om de hoeveelheid pups die gefokt worden. 

Wij werken uitsluitend samen met top kennels bij voorkeur uit het buitenland, die op een verantwoorde wijze ras typische pups weten te fokken. Naast het uiterlijk selecteren wij ook op gezondheid en verwantschap. 

Een Cane corso pup kan wel mooi zijn maar als de gezondheid niet in orde is heeft u daar helemaal niets aan. 

Daarom doen wij bij onze ouderdieren alle mogelijke gezondheidsonderzoeken en verdiepen wij ons in het verwantschap van de ouders. 

Teveel verwantschap kan leiden tot erfelijke gebreken en dat besparen wij u liever.


In 2022 gaan wij voor het eerst starten met het testen van onze honden op DNA niveau met Embark. 

Met name het COI (inteelt coëfficiënt) is hierin van groot belang. Dit is op DNA niveau vaak veel hoger dan je zou denken.

Mijn grote droom is om ooit landelijk te gaan wonen, met veel extra ruimte voor de honden en de mogelijkheid om

de kennel verder uit te breiden. 

Ook zou ik dan graag een honden pension met dag opvang willen starten aan huis, in combinatie met een noodopvang.

Voorlopig kan ik daar alleen nog maar over dagdromen! ;)


In December 2020 ben ik geslaagd voor de opleiding "Besluit houders van Dieren - Honden en katten"  op het Aeres college in Barneveld. 

Dit diploma is per 1 Juli 2020 verplicht voor iedereen die hobbymatig of bedrijfsmatig met dieren bezig is!

Mede door mijn opleiding in Barneveld en de onderwerpen die daar aan bod gekomen zijn is mijn interesse gewekt om mezelf te specialiseren in honden en hun gedrag en wat dit betekend. Een hond kan natuurlijk niet praten en communiceert door middel van zijn lichaamstaal. Aan de houding van je hond kun je aflezen hoe hij/zij zicht voelt op dat moment, dit wordt ook wel hondengedrag genoemd. Besef dat een hond een hond is en geen mens. 

Een hond heeft hondse eigenschappen en behoeften en dient te leren hoe het reilt en zeilt in een mensenhuishouden. Als je je hond dat niet leert, dan kan hij zich natuurlijk ook nooit aanpassen en dan kan hij voor jou ongewenst gedrag gaan vertonen.

Bedenk goed dat dit heel relatief is. Wat jij als een gedragsprobleem ervaart bij jouw hond, is voor een andere hondeneigenaar helemaal geen probleem.  

Ook verschilt het van ras tot ras wat het karakter en de behoeften zijn van de hond. Deze zijn namelijk vaak genetisch vastgelegd en horen bij dat ras. Sommige rassen zijn bijvoorbeeld minder op mensen gericht. Andere rassen bezitten behoorlijk veel temperament en weer andere rassen worden als eigenwijs bestempeld.

Mocht je vragen hebben over jouw hond, over zijn of haar gedrag, of wil je advies dan kun je altijd vrijblijvend contact met me opnemen voor een gratis eerste advies gesprek!


Zo vader... Zo zoon! 

Jong geleerd is oud gedaan!  ;)


Voedings advies

Naast de kennel hebben wij ook een webwinkel gespecialiseerd in:

Gezonde en natuurlijke Hondenvoeding, Diepvriesvoeding (kvv) & Gedroogde snacks.

De webshop kunt u terug vinden via onderstaande link:

https://www.specimal.nl

Wij geven u graag persoonlijk advies over welke voeding het best geschikt is voor uw hond!?


Overzicht van alle door mij afgeronde cursussen , seminars/lezingen en opleidingen.

In December 2020 ben ik geslaagd voor de opleiding Besluit houders van dieren Honden en Katten. Dit diploma is per 1 Juli 2020 verplicht voor iedereen die hobbymatig of bedrijfsmatig met dieren bezig is!Liefdevol en op verantwoorde wijze gefokte Cane Corso´s.

Onze honden zijn onze trots! 


Stamhouder van Valle Del Futuro Cane Corso Kennel

Mhysa - Umbra Della Valle Degli Orsi AliVanzelfsprekend bent u van harte welkom om op afspraak de kennel te bezoeken en kennis te maken met ons en onze honden.

Houdt er aub wel rekening mee dat de meeste van onze honden permanent in een gastgezin wonen en dus niet (altijd) allemaal hier aanwezig zijn !

Contact

Adres:

Kapelweg 35

6415 RJ Heerlen - Limburg


Telefoon:

+31(0)684906801

E-mailadres:

Valledelfuturo@hotmail.com

"To breed means to select, Not just produce dogs" S. Gandolfi Il Cane Corso.