Valle Del Futuro

"To breed means to select, Not just produce dogs"


De geschiedenis van ......  mijn liefde voor dit geweldige ras

Valle del futuro betekent "vallei van de toekomst" dit omdat onze kennel gevestigd is in het prachtige heuvel landschap van Zuid Limburg en omdat wij uitsluitend fokken ter verbetering van het ras en niet ter vermenigvuldiging van het ras. Wij fokken gemiddeld twee a drie nestjes per jaar. Wij zijn de Cane Corso fokker in Limburg.

In September 2020 ben ik met de opleiding "Besluit houders van Dieren - Honden en katten"  gestart op het Aeres college in Barneveld. 

Dit diploma is per 1 Juli 2020 verplicht voor iedereen die hobbymatig of bedrijfsmatig met dieren bezig is!In 2008 kwam ik voor het eerst in aanraking met de Cane Corso. Ik maakte kennis met een fokker in Brabant die op dat moment een nestje Cane Corso's had liggen. Al snel was de keuze gevallen op een blauw reutje.... Rico

Na een aantal weken kwam Rico dan ook bij ons in huis wonen. Op dat moment was de liefde voor het ras beklonken.


Bij het maken van de combinatie van de ouderdieren kijken we niet alleen naar het uiterlijk, maar zeker ook naar karakter, gezondheid, inteelt % en de voorouders (lijn) waaruit beide ouder dieren komen.


Op deze website vind u alle informatie over dit geweldige ras, updates van de honden, geplande dekkingen & puppy info.

Vanzelfsprekend bent u van harte welkom om op afspraak de kennel te bezoeken en kennis te maken met ons en onze honden.


Door mijn liefde voor de Cane Corso is het idee, samen met een aantal andere fokkers ontstaan om de Dutch Cane Corso Association (DCCA) op te richten. De DCCA is, na maanden voorbereiding, in februari 2019 officieel opgericht. De vereniging telt ruim 80 leden. Het bestuur en de commissies van de vereniging bestaan uit hele enthousiaste mensen die zich graag inzetten voor de gezondheid en het fokbeleid van de Cane Corso. 


Ik was naast een van de oprichters ook werkzaam als voorzitter van de vereniging. Hier ben ik  helaas na ruim een jaar mee gestopt omdat deze functie en de daarbij behorende taken niet meer te combineren zijn met mijn eigen bedrijf, de kennel, mijn honden en sinds kort het vaderschap waar ik me volledig op wil richten!! Mijn doel was het oprichten van een tweede betere rasvereniging in Nederland die niet bestaat uit corruptie, vriendjes en struisvogel politiek. En vooral een rasvereniging die zich inzet voor de gezondheid van de Cane Corso. Dat doel heb ik bereikt! 

En een team van enthousiaste mensen gaan dit nu voortzetten.  

Hierin heb ik alle vertrouwen en zal ik ze altijd blijven steunen. 

Achter de schermen blijf ik me nog bezig houden met het uitzoeken en aanleggen van een database met verdachte en gediagnostiseerde honden van epilepsie!


Neem eens een kijkje op de website van deze geweldige vereniging:

www.canecorsovereniging.nl
Voedings advies


Naast de kennel hebben wij ook een webwinkel gespecialiseerd in:

Gezonde en natuurlijke Hondenvoeding, Diepvriesvoeding (kvv) & Gedroogde snacks.

De webshop kunt u terug vinden via onderstaande link:

https://www.specimal.nl

Wij geven u graag persoonlijk advies over welke voeding het best geschikt is voor uw hond!?


In de zomer van 2020 hebben wij het bedrijf Huisdierenspul.nl overgenomen.

In deze webshop kunt u alle mogelijk denkbare producten voor uw huisdier(en) terug vinden.

https://www.huisdierenspul.nlDutch Cane Corso Association

Cane Corso vereniging Nederland

Vereniging van én voor liefhebbers
van de Cane Corso Italiano

De Nederlandse Cane Corso vereniging Dutch Cane Corso Association (afgekort DCCA) is opgericht in 2019 en hiermee zijn we de jongste rasvereniging voor liefhebbers en fokkers van de Cane Corso in Nederland.
Onze vereniging is een door de Raad van Beheer erkende rasvereniging en er op gericht om fokkers en liefhebbers van het ras bij elkaar te brengen en de belangen van het ras Cane Corso Italiano -in de ruimste zin van het woord- te behartigen.

De DCCA is een jonge vereniging, o.a opgericht met het doel om de specifieke ras eigenschappen van de Cane Corso - temperament, will-to-please en conformatie - te bewaken, het streven naar het behoud en de verbetering van de conformiteit aan de rasstandaard, zonder daarbij in te leveren op gezondheid in het algemeen en het voorkomen en bestrijden van erfelijke gebreken.
Wanneer u een Cane Corso (pup) wilt aanschaffen verwijzen wij u graag naar de bij onze vereniging aangesloten professionele fokkers.Stamhouder van Valle Del Futuro Cane Corso Kennel

Mhysa - Umbra Della Valle Degli Orsi Ali

Contact

Adres:

Kapelweg 35

6415 RJ Heerlen - Limburg


Telefoon:

+31(0)684906801

E-mailadres:

Valledelfuturo@Hotmail.com

"To breed means to select, Not just produce dogs" S. Gandolfi Il Cane Corso.