Met pensioen en uitgesloten honden.


Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn en informatie te geven over door ons uitgesloten honden of honden die met pensioen zijn. Wanneer er door ons honden uitgesloten/afgekeurd zijn voor de fokkerij, kunt u deze terug vinden op deze pagina. Bij de afbeelding van de hond krijgt u de informatie van de betreffende hond. Honden kunnen door ons om drie redenen uitgesloten worden:

  1. Medische gronden: de hond heeft te slechte heupen, ellebogen of ogen. Dit wil zeggen dat de hond door ons is uitgesloten van de fokkerij, maar dat hij mag genieten van een leven als huishond. Soms komt het helaas voor dat een hond word geëuthanaseerd.
  2. Gedrag: sommige honden blijken tijdens het opgroeien niet geschikt te zijn als fok hond. Dit is altijd vanwege bepaalde ongewenste karaktereigenschappen. Deze karakter eigenschappen hebben ook bijna altijd een genetische component. Niet te verwarren met temperament een eigenschap die dit ras wel hoort te hebben. Honden met gedrag problemen worden ten alle tijden door ons uitgesloten van de fokkerij! Soms komt het helaas voor dat een hond word geëuthanaseerd.
  3. Leeftijd: honden die op leeftijd uitgesloten worden, zijn 5 jaar of ouder. Deze honden hebben hun steentje bijgedragen aan ons fok programma en zijn toe aan een welverdient pensioen. En mogen genieten van hun pensioen als huishond.


In ons fokbeleid zijn de gezondheid, het welzijn en het sociaal gedrag van honden leidend. 

Iedereen wil immers een gezonde en sociale hond!

To breed means to select, Not just produce dogs!

Malena Della Valle Degli Orsi Ali is in de zomer van 2020 met pensioen gegaan.Valle Del Futuro Bran Stark werd in 2019 uitgesloten voor de fokkerij vanwege ernstige gedrags problemen. 

Deze karakter eigenschappen hebben (bijna) altijd een genetische component. 

Helaas heeft zijn vader hetzelfde karakter, echter hier was ik helaas niet van op de hoogte gesteld! Rothorm Jy Dream Khal Drogo werd in 2017 door ons afgekeurd en uitgesloten voor de fokkerij vanwege zijn zeer slechte heupen en ellebogen.