Met pensioen en uitgesloten honden.


Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn en informatie te geven over door ons uitgesloten honden of honden die met pensioen zijn. 

Wanneer er door ons honden uitgesloten/afgekeurd zijn voor de fokkerij, kunt u deze terug vinden op deze pagina. 

Bij de afbeelding van de hond krijgt u de informatie van de betreffende hond. 

Honden kunnen door ons om verschillende redenen uitgesloten worden voor de fokkerij:

  1. Medische gronden: de hond heeft te slechte heupen, elle bogen of ogen. Dit wil zeggen dat de hond door ons is uitgesloten van de fokkerij, maar dat hij mag genieten van een leven als huishond. Soms komt het helaas voor dat een hond word geëuthanaseerd.
  2. Gedrag: sommige honden blijken tijdens het opgroeien niet geschikt te zijn als fok hond. Dit is altijd vanwege bepaalde ongewenste karaktereigenschappen. Deze karakter eigenschappen hebben ook bijna altijd een genetische component. Niet te verwarren met temperament een eigenschap die dit ras wel hoort te hebben. Honden met gedrag problemen worden ten alle tijden door ons uitgesloten van de fokkerij! Soms komt het helaas voor dat een hond word geëuthanaseerd.
  3. Leeftijd: honden die op leeftijd uitgesloten worden, zijn 5 jaar of ouder. Deze honden hebben hun steentje bijgedragen aan ons fok programma en zijn toe aan een welverdient pensioen. En mogen genieten van hun pensioen als huishond.
  4. Verhoogd risico op ernstige erfelijke afwijkingen in het Genotype: honden met een verhoogd risico die afstammen uit lijnen waar (achteraf) van bekend is geworden dat ze ernstige erfelijke afwijkingen hebben (doorgegeven).  In de Cane Corso populatie valt onder andere de afwijking; Epilepsie onder deze noemer. Op epilepsie kan helaas (nog) niet worden getest bij de Cane Corso. De vererving van Epilepsie blijkt zo complex te zijn, dat het aantonen van de erfelijke belasting door DNA-testen nog niet mogelijk is. Een enkel ras daargelaten. Epilepsie is recessief, dat wil zeggen dat er twee dragers van de ziekmakende genen nodig zijn om een lijder geboren te laten worden. Het feit dat er, net als bij veel andere ziektes, niet over gesproken wordt en veel in de bekende "doofpot" gestopt wordt is meer dan verdrietig!  

In ons fokbeleid zijn de gezondheid, het welzijn en het sociaal gedrag van honden leidend. Iedereen wil immers een gezonde en sociale hond!

To breed means to select, Not just produce dogs!

Met pensioen & uitgesloten honden

Valle del futuro Arcturius is in April 2022 met pensioen gegaan, hij heeft eenmaal voor nageslacht gezorgd in een andere kennel. Deze pups waren niet zo ras typisch als verwacht.

Daarom heb ik besloten hem niet in te zetten in ons eigen fokprogramma en ook niet meer aan te bieden als dek reu!  

Zijn broer Angerfist en zus Akya zijn duidelijk betere reproducers. 

Deze honden maken momenteel nog wel deel uit van het fokprogramma van Valle del futuro en hebben al voor mooie

nazaten gezorgd die (eventueel in de toekomst) ingezet zullen worden in ons fokprogramma.Cico Della Valle Degli Orsi Ali is in April 2021 met pensioen gegaan omdat hij voor voldoende nageslacht gezorgd heeft in onze kennel. Wij hebben twee dochters (Donna Imma & Guilia) van hem aangehouden om de kennel in de toekomst te versterken, en dat is voor ons voldoende!

Hij is verkocht naar Portugal.Malena Della Valle Degli Orsi Ali is in de zomer van 2020 met pensioen gegaan.

Van Malena hebben wij een mooie zoon Endymion aangehouden voor ons fokprogramma.Valle Del Futuro Bran Stark werd in 2019 uitgesloten voor de fokkerij vanwege ernstige gedrags problemen. 

Deze karakter eigenschappen hebben (bijna) altijd een genetische component. 

Helaas heeft zijn vader hetzelfde karakter, echter hier was ik helaas niet van op de hoogte gesteld! Valle Del Futuro Blodreina werd in 2019 door ons uitgesloten voor de fokkerij omdat ze onvoldoende ontwikkeld is in uiterlijk en karakter zoals gehoopt.Rothorm Jy Dream Khal Drogo werd in 2017 door ons afgekeurd en uitgesloten voor de fokkerij vanwege zijn zeer slechte heupen en ellebogen.