Mhysa

14-02-2022

Super leuk natuurlijk een nestje pups, maar soms vergeten mensen dat het de teef is die eigenlijk al het werk

voor ons uit handen neemt, zeker de eerste periode. Het is daarom ontzettend belangrijk dat er in die periode extra goed gelet wordt op de teef, in dit geval Mhysa.

Mhysa is een ervaren moeder, ze heeft inmiddels al twee nestjes voortgebracht de derde is voor haar een routine gebleken. Mooi om te zien dat de natuur dat allemaal prima zelf kan regelen zonder onze "bemoeienis".

Zogende teven krijgen bij ons onbeperkt voer tot hun beschikking. En we zorgen ervoor dat ondanks dat ze dat niet altijd willen, ze er toch even uit gaan en buiten even tot rust kunnen komen in gezelschap van de rest van de roedel. Want ook die merken dat er weer gezinsuitbreiding in huis is, al mogen ze er niet bij, ze ruiken dit natuurlijk los van de puppy geluidjes die de woonkamer uitkomen...

Even lekker chillen in het zonnetje!

Lekker knabbelen aan kippenkarkassen! (Ja! dat mag bij ons gewoon in huis!) ;)

De juiste voeding is voor drachtige en zogende teven van groot belang.  Extra calcium is dan ook een welkome aanvulling op een goede voeding. Dit geven we altijd de eerste twee weken na de bevalling in de vorm van tabletten maar ook in KVV & BARF met een hoog calcium/fosfor gehalte.