Cane Corso Puppy Blog

 Via deze pagina zijn de Puppy Blogs van onze nesten terug te lezen.

Bij de vorige nestjes heb ik gemerkt dat de meeste mensen die op de lijst stonden voor een pup de behoefte hadden om op de hoogte te blijven van de vorderingen van moeder en aanstaande pups, helaas is het bijna niet te doen iedereen (dagelijks) persoonlijk te informeren daarom heb ik besloten om voortaan een BLOG bij te gaan houden. 

Zo blijft iedereen die op de wachtlijst staat (en andere nieuwsgierigen) op de hoogte van dracht, geboorte en eerste weken van de pups. Er zullen alleen updates geplaatst worden die noemenswaardig zijn.

Klik op de titel om het volledige verslag te lezen.

Veel lees plezier & voor de puppy kopers veel voorpret! :)


De eerste pups zijn inmiddels vertrokken. Vrijdag gaat de rest en dan zal ook Akya weer terug gaan naar haar baasjes (gastgezin). Deze mensen missen haar natuurlijk en willen na ruim 9 weken eindelijk hun hond weer terug!

Vanmiddag zijn de pups even kort buiten geweest. Helaas komen pups geboren in de winter korter buiten in de eerste weken. Dan pups die in de zomer geboren worden. Die laatste zitten vanaf drie weken vaak al de hele dag lekker buiten.

De pups zijn inmiddels bijna drie weken oud. En zullen binnenkort bekend gemaakt worden met vast voedsel in de vorm van Puppy mix KVV. (kant en klaar vers vlees) Dit is zeer fijn gemalen diepvriesvlees speciaal voor pups en jonge honden tot +/-12 maanden.

De pups van Akya & Cico zijn inmiddels twee weken oud, drinken en groeien is het enige wat de pups op deze leeftijd zo'n beetje doen. Akya doet het erg goed voor een eerste nestje, alle pups groeien goed.

Inmiddels zijn de pups alweer ruim een week oud. De oogjes zijn de afgelopen dagen open gegaan. De oortjes volgen daarna meestal snel.

Binnen 10 dagen na de geboorte moet je als fokker de stamboom namen van de pups doorgeven aan de Raad van Beheer. Wij werken op alfabetische volgorde en bij dit nest moeten alle namen beginnen met de letter G

Op 14 December zijn de pups van Akya & Cico geboren. Er zijn acht pups geboren waarvan twee helaas dood geboren. Maar we hebben zes gezonde pups waarvan drie reutjes en drie teefjes in de kleuren grijs en brindle.

Ook voor het aanstaande nestje van Akya & Cico zal ik een BLOG gaan bijhouden.